085-3018772 info@youma.nl

Deze week in het overzicht bespreken wij de nieuwe app van Facebook die nu nog in de testfase zit. Daarna komen China en Rusland aan bod met hun nieuws betreft technologiebedrijven. Tenslotte heeft YouTube de grens bereikt van twee miljoen betaalde content creators op hun platform. Lees er meer over in het weekoverzicht van deze week! 

Virtueel vergaderen? Facebook test het! 

Afgelopen week is de betaversie uitgekomen van Horizon Workrooms. Met deze virtual reality app kunnen gebruikers hun vergadering digitaal ervaren. Het lijkt dan alsof men in dezelfde kamer staat als hun virtuele personages. Op deze manier zijn de vergadering meer interactief dan videobellen.  
 
Deze ontwikkeling is ingezet vanwege de huidige pandemie. Per virtuele ruimte is er plaats voor 50 mensen en Facebook zal haar andere functies integreren wanneer het live gaat voor iedereen. Functies zoals online winkelen en dat men elkaar kan toevoegen in de app. Voor meer informatie kan men de blog van Facebook lezen.

Als bedrijf zijnde is het natuurlijk een vereiste dat de social media goed op orde is. Maar is dat bij uw bedrijf dat nog niet? Geen zorgen! Youma zorgt ervoor dat uw social media naar het volgende level gaat. Nieuwsgierig? Bekijk dan onze social mediadiensten. 

Google krijgt boete van Rusland 

Google staat onder verschillende landen onder vuur en nu ook bij Rusland. Dat komt omdat Google illegale content niet heeft verwijderd. De boete staat nu op ongeveer 180.000 euro, maar dat kan nog oplopen. Eerder kreeg Google een boete van Rusland omdat Google geen video’s had verwijderd van onder andere drugs en geweld.  
 
Rusland wil meer grip op technologiebedrijven. Zo wil Rusland dat technologie organisaties een pand hebben in Rusland voordat ze hun onlinediensten aanbieden aan het Russisch volk.  
 

Per 1 november gelden er nieuwe regels voor technologiebedrijven in China 

Rusland is niet het enige land dat meer grip wil krijgen op technologiebedrijven. China heeft een nieuwe wet aangenomen dat de privacy van haar volk beter moet beschermen. Zo zijn er strenge regels voor technologiebedrijven in China om gegevens te verzamelen. Nu moeten die organisaties eerst om toestemming vragen aan iemand om gegevens te verzamelen. Daarnaast moet elk bedrijf ook een persoon binnen het bedrijf aanwijzen die toezicht houdt op de bescherming van de gegevens.  
 

YouTube bereikt twee miljoen betaalde content creators 

Deze week heeft YouTube twee miljoen in dienst bij hun YouTube Partnerprogramma (YPP). Met de YPP worden de content creators betaald. Zij worden betaald via advertenties, donaties en de verkoop van merchandise. Dus hoe meer kijkers zij krijgen op hun video, des meer geld zij verdienen. 

Iemand kan in aanmerking komen voor een partnerprogramma als diegene minimaal duizend subscribers heeft die minimaal als collectief vierduizend uur aan YouTube content hebben gekeken. Mocht u zelf de ambitie hebben om een YouTube Channel aan te maken dan heeft u natuurlijk ook grafische kennis nodig. Heeft u die niet? Dan kunt u Youma inhuren voor uw grafische klusjes! Kijk voor informatie bij onze grafische diensten

Hey, kan ik je ergens mee helpen?