085-3018772 info@youma.nl

Deze week in het nieuwsoverzicht van Youma bespreken wij de nieuwe Windows die in oktober uitkomt! Vervolgens komen LinkedIn, Apple en Instagram aan bod. Lees er meer over in Youma’s weekoverzicht! 

Windows 11 aankomende oktober 

De officiële datum is nu bekend. 5 oktober 2021 komt de volgende versie van Windows uit. Iedereen met Windows 10 kan dan upgraden naar Windows 11. Voor de mensen die niet gelijk willen overstappen, geen nood! Windows 10 wordt nog ondersteund tot 14 oktober 2025. Dus u kunt nog 4 jaar genieten van Windows 10. 

Wat Windows 11 anders maakt dan Windows 10 is de nieuwe taakbalk. De taakbalk krijgt niet alleen een nieuw design, maar ook wordt ook beter geïntegreerd met de chat en videofuncties van Microsoft. Maar daar blijft het niet bij. Met Windows 11 wordt het ook makkelijker om verschillende apps en functies tegelijkertijd te gebruiken. Dus het wordt bijvoorbeeld makkelijker om te videobellen en aantekeningen te maken.  
 
Ook wordt het mogelijk om Android-apps te downloaden via een appwinkel van Amazon op Windows 11. Apps zoals snapchat kunnen nu geïnstalleerd worden op Windows 11. Alleen komt deze functie niet gelijk op 5 oktober omdat deze functie nog in de test fase zit. 

LinkedIn verwijdert de Stories-functie 

In mei 2020 kwam LinkedIn met een nieuw functie, namelijk LinkedIn Stories. Deze functie zou hetzelfde werken als de Instagram en Facebookversie. Met LinkedIn Stories konden mensen een kort filmpje of foto uploaden die voor één dag bleef staan. 

Helaas werd deze functie niet voldoende benut door LinkedIngebruikers. Alleen heeft LinkedIn in een blog bekend gemaakt dat gebruikers liever blijvende video’s delen waarin gebruikers hun verhaal delen.  

Bij Youma merken wij bij onze klanten dat ze ook liever content willen delen dat blijvend is. Nieuwsgierig naar hoe wij dat doen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen uw bedrijf graag online groeien! 

Appontwikkelaars krijgen soepelere regels in de Appstore 

Al een lange tijd krijgt Apple kritiek dat ze te veel commissie vragen aan appontwikkelaars om hun apps te platen in de Appstore. Ze zijn daardoor vaak aangeklaagd door verschillende bedrijven en overheden.  

Nu komt Apple met versoepelingen voor de appontwikkelaars. Vanaf begin volgend jaar mogen appontwikkelaars een link maken waarbij hun klanten een betaald account aanmaken voor hun app. Op deze manier hoeven appontwikkelaars geen commissie te betalen aan Apple. Helaas geldt dit niet voor appontwikkelaars die games maken.  

Geboortedatum opgeven nu verplicht bij Instagram 

Ter bescherming van jonge gebruikers op Instagram. Komt Instagram met de eis dat gebruikers hun geboortedatum moeten opgeven voordat ze de app kunnen gebruiken. Heeft iemand zijn of haar geboortedatum niet opgegeven? Dan mag diegene geen gebruik maken van Instagram. 

Wanneer mensen onder de zestien jaar zijn, wordt hun account automatisch op privé gezet. Andere mensen moeten dan aan de gebruiken vragen of zij diegene mogen volgen en aanspreken. Op deze manier doet Instagram een poging om haar jonge gebruikers te beschermen tegen oudere gebruikers die boven de achttien zijn.    

Youma’s vorige weekoverzicht gemist? Geen probleem! 

  • Facebook gaat virtueel! Youma’s weekoverzicht
Hey, kan ik je ergens mee helpen?